Zamieszczone przez ali
ciężarki wyważanie
Zwiń
X
-
ciężarki wyważanie
Witam
Mam problem po zminie opon w aso. Wymina wg mnie była przeprowadzona niechlujnie. Mam uszkodzone trzy opony na stopkach do tematu wrócę. Ale wtej chwili interesuje mnie kwesia wyważania opon. Podejrzewam, że mam źle wyważone z dwóch powodów. Pierwszy to masa założona na koł po około 70 g i druga sprawa to krzywe naklejenie ciężarków. Moje pytanie czy można tak przyklejać, tzn. pod kątem oraz czy ich ilość nie jest podejrzana. Samochód ma rok, jestem pierwszym właścicielem a opony i felgi nie miały żadnych przygód. Z góry dzięki. Załączam zdjęcie.Załączone pliki
-
-
marcin1206, zdjęcie masz dosyć małe, ale podejrzewam, że na feldze dali CI tzw. ciężarki klejone ołowiane. Po ich wielkości stwierdzam, że są to 5 gramowe ciężarki i dlatego jest ich tak dużo, bo ktoś nie potrafił dobrze wyważyć tych felg"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
marcin1206, generalnie dobry wulkanizator starałby sie obrócić felge względem opony i maksymalnie spasować. Wtedy może nie musiałby dawac aż 70g.
No ale na to trzeba czasu i chęci..
Co do przyklejenia..... no lekka wizualna wiocha ale na efekt drogowy raczej wpływu nie ma.kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
mylisz się. oprócz tego ze są 5gr.Zamieszczone przez Biszczumarcin1206, zdjęcie masz dosyć małe, ale podejrzewam, że na feldze dali CI tzw. ciężarki klejone ołowiane. Po ich wielkości stwierdzam, że są to 5 gramowe ciężarki i dlatego jest ich tak dużo,
krzywo naklejone - no fakt , brzydko trochę , nie powinno się tak robić.
marcin1206, tak jak napisał jamesbondzio przydała by się optymalizacja , ale jeżeli koła nie biją to pojeździj trochę a potem podjedź do innej wulkanizacji żeby ewentualnie zrobili ład.
uszkodzenie opon na stopkach zazwyczaj wynika ze słabej fachowości pracownika ale często równie z kiepskiej jakości opon , ewentualnie ich zmęczenia po parokrotnym zdejmowaniu/zakładaniu.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
ja nic oprócz koła nie widziałem,o co chodzi :roll:Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
To tak samo idzie , bo ciężarki to jakieś takie mniej ciekawe są ... chyba coZamieszczone przez eaglemirekChyba muszę wykadrować w powiększeniu same koło bo jak widzę to OCP-ki zaglądają nie tam gdzie powinni :!: :!: :!: :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiechSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-

Komentarz