Zamieszczone przez ali
ciężarki wyważanie
Zwiń
X
-
ciężarki wyważanie
Witam
Mam problem po zminie opon w aso. Wymina wg mnie była przeprowadzona niechlujnie. Mam uszkodzone trzy opony na stopkach do tematu wrócę. Ale wtej chwili interesuje mnie kwesia wyważania opon. Podejrzewam, że mam źle wyważone z dwóch powodów. Pierwszy to masa założona na koł po około 70 g i druga sprawa to krzywe naklejenie ciężarków. Moje pytanie czy można tak przyklejać, tzn. pod kątem oraz czy ich ilość nie jest podejrzana. Samochód ma rok, jestem pierwszym właścicielem a opony i felgi nie miały żadnych przygód. Z góry dzięki. Załączam zdjęcie.Załączone pliki
-
-
marcin1206, zdjęcie masz dosyć małe, ale podejrzewam, że na feldze dali CI tzw. ciężarki klejone ołowiane. Po ich wielkości stwierdzam, że są to 5 gramowe ciężarki i dlatego jest ich tak dużo, bo ktoś nie potrafił dobrze wyważyć tych felg"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
marcin1206, generalnie dobry wulkanizator starałby sie obrócić felge względem opony i maksymalnie spasować. Wtedy może nie musiałby dawac aż 70g.
No ale na to trzeba czasu i chęci..
Co do przyklejenia..... no lekka wizualna wiocha ale na efekt drogowy raczej wpływu nie ma.kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczumarcin1206, zdjęcie masz dosyć małe, ale podejrzewam, że na feldze dali CI tzw. ciężarki klejone ołowiane. Po ich wielkości stwierdzam, że są to 5 gramowe ciężarki i dlatego jest ich tak dużo,
krzywo naklejone - no fakt , brzydko trochę , nie powinno się tak robić.
marcin1206, tak jak napisał jamesbondzio przydała by się optymalizacja , ale jeżeli koła nie biją to pojeździj trochę a potem podjedź do innej wulkanizacji żeby ewentualnie zrobili ład.
uszkodzenie opon na stopkach zazwyczaj wynika ze słabej fachowości pracownika ale często równie z kiepskiej jakości opon , ewentualnie ich zmęczenia po parokrotnym zdejmowaniu/zakładaniu.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
ja nic oprócz koła nie widziałem,o co chodzi :roll:Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekChyba muszę wykadrować w powiększeniu same koło bo jak widzę to OCP-ki zaglądają nie tam gdzie powinni :!: :!: :!: :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiechSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz